Cine refuza o iahnie de fasole (fasole scazuta)? Nimeni! Dar dat fiind ca este vara, si sa fierbi fasole este crima, modernitatea ne ajuta: fasole prefiarta la caserola.
Ceapa, ardeiul si morcovii se spala si se toaca marunt.
Ceapa se caleste 5 minute in uleiul preincins, apoi se adauga morcovul. Dupa alte 5 minute se adauga ardeiul si se mai lasa sa se caleasca impreuna, la foc mic, pentru inca 10 minute.
Cand s-au inmuiat se adauga rosiile decojite si maruntite. Cand dau in clocot se adauga fasolea si 100 ml apa.
Cu capacul pus la oala si cu focul dat mic se fierbe mancarica pentru circa 30 minute.
Luati capacul de pe oala si potriviti de sare si piper. Mai lasati sa fiarba 5-8 minute, adaugati patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu o salata alaturi.
Serviti cu placere!
1
mancarica este gata cand s-a fiert bine morcovul si ardeiul.
2
aceasi reteta o puteti folosi si daca alegeti sa folositi fasole fiarta de voi.
3
puteti adauga afumatura (ciolan, costita) sau carnati.