Humus reteta cu ceapa caramelizata

de Tuxedo in Mancaruri de post, 24 Mai 2013 | 7864 vizualizari

 

Humus reteta
Humusul este o pasta facuta din boabe fierte de naut, ulei, pasta de susan , lamaie si usturoi, provenit din Orientul Mijlociu, din tarile arabe, care acum a devenit popular in intreaga lume. Humusul a devenit preferatul nostru de cand am ajuns in Canada (nu ca nu as fi mancat si in Romania :))),dar aici mi s-a parut mult mai bun) am cumparat de cateva ori si de multa vreme nu lipseste pe masa noastra la micul dejun. Dar pentru ca am vrut sa fac si un humus “home made” am decis sa incerc aceasta reteta si mi-a iesit super delicios. Bineinteles ca sunt mai maulte feluri de humus, cu usturoi copt, cu masline si ulei de masline, cu ardei iute, tot felul, dupa preferinte, cel putin asa il gasesc eu aici! Preferatul nostru este cel cu ceapa caramelizata asa ca poftiti reteta :-)

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • o conserava naut (600 gr)
  • - 1-2 catei usturoi
  • - o ceapa medie
  • - sucul de la jumatate de lamaie (sau o lamaie, depinde de gusturi)
  • - sare
  • - 100 ml ulei
  • - 2 linguri tahini (pasta de susan)
  • - boia pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta cu ceapa caramelizata:

Humus reteta

Scurgem nautul  si oprim o cana de zeama pentru a-l mai dilua cand il mixam

Punem nautul in robotul de bucatarie si il mixam pana cand devine ca o pasta

Adaugam sarea, uleiul, usturoiul pisat si pasta de susan si amestecam bine apoi gustam de sare

Adaugam si zeama de la o jumatate de lamaie si potrivim de gust, daca mai trebuie, mai adaugam.

Adaugam putin lichid din conserva si amestecam pana cand obtinem consistenta dorita.

Calim o ceapa in cateva linguri de ulei si o lasam sa se caramelizeze putin dupa care punem in robot peste naut o parte din ea mixam bine si lasam putin pentru ornat.

Rasturnam humusul intr-un castronel si ornam cu ceapa ramasa si cu putina boia dulce

O sa ziceti ca seamana cu fasolea batuta! seamana dar la gust este diferit, chiar mai bun! Puteti sa renuntati la ceapa, eu il mai fac si simplu si este extraordinar de bun.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la ceapa caramelizata si se poate aduga usturoi copt

2

neaparat se foloseste pasta de susan, aceasta ii confera gustul deosebit (deosebit fata de fasolea batuta)

3

Se poate folosi ulei de masline, si pasta de masline, dar acesta va fi alta reteta ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Mihaela11_jo 1

25.05.2013, 00:53

Delicios
In tarile arabe se presara si cu seminte de pin("snobar" prajite in ulei de masline, cu carne prajita,etc.
Sunt foarte multe variante ale acestei paste de naut si toate foarte bune

Tuxedo 1

26.05.2013, 15:18

da Mihaela ai dreptate, uitasem de semintele de pin, aici sunt exagerat de scumpe....bun in orice fel!

Bya Ralu 1

27.05.2013, 22:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de naut cu avocado si busuioc