Humus reteta

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2010 | 9783 vizualizari

 

 Humus reteta

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • 250g naut boabe uscat
  • 2 linguri pasta de susan-tahina
  • 1 ½ lamai-zeama
  • 150ml ulei de masline extra virgin
  • sare dupa gust
  • boia de ardei dulce sau iute pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta:

Humus reteta

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat ca fierb mult mai repede si sunt mult mai cremoase.Este cam migalos,dar merita efortul..Sau il puteti curata de coji si dupa ce a fiert.In acest caz,dupa ce a fiert,se lasa la racit,apoi se pune in apa rece si se freaca boabele intre palme,cojile se ridica la suprafata apei,si se scot).

Apoi se pune la fiert in apa cu sare in oala sub presiune.Fierbe mult mai repede si isi pastreaza si toate calitatile,. Dupa ce fierbe cam 1 ora, strecurati nautul, dar pastrati o ceasca din apa in care a fiert. Apoi puneti boabele de naut in robotul de bucatarie. Se mixeaza pana se obtine o pasta fina si consistent.Apoi adaugati pasta de susan si omogenizati bine.

Încorporaţi apoi  uleiul treptat, în cantităţi nu prea mari. Apoi zeama de lămîie, până la nivelul de acreală pe care-l consideraţi potrivit. Începeţi cu zeama de la o lămîie, amestecaţi bine, gustaţi, adăugaţi dacă mai aveţi nevoie şi tot aşa,apoi potriviti de sare in functie de gust.Daca vi se pare prea consistent,subtiati cu zeama pastrata.Cand il serviti decorati cu boia dulce sau iute in functie de gust.Se poate adauga si putina carne de vita sau oaie,tocata marunt si calita in putin ulei,sau muguri de pin. Eu am ales avariantă cu carne. Am pus carnea taiata marunt la călit în foarte puţin ulei de măsline, am amestecat şi am aşteptat să-şi schimbe culoarea.

Serviti alaturi de lipie Libaneza.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hummus bil tahini