Ia vedem...cine zice nu si ma refuza? Promit ca-i delicios...savuros...si cam... migalos, insa merita din plin!
A durat mai mult prepararea lor deoarece intai am pregatit chiflele de hamburger si cartofii aurii.
Cartofii aurii: Se fierb 5 cartofi taiati ca pentru prajit in jur de 15 minute, se scurg de apa si se pun in tava de Jena, se ung cu ulei, se presara sare, turmeric si rozmarin, apoi se coc la cuptorul incins la 200 de grade pana se rumenesc.
Pieptul de pui se toaca la masina impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata, cartofii si morcovii fierti.
Se amesteca cu supa de legume , pasta de rosii( daca se doreste) si uleiul, apoi oul, se sareaza apoi se condimenteaza cu piper, si cimbru. Se da compozitia la rece pana scoatem chiflele de la cuptor si cartofii aurii.
Se incinge o tigaie( sau gratarul) se unge cu ulei de palmier, se modeleaza chiftelele de hamburger se dau prin faina pe ambele parti si se tin la foc mic pana se rumenesc foarte bine( eu am mai pus capacul pe tigaie din cand in cand). Se verifica daca sunt coapte in interior si se scot sa se raceasca usor.
Restul e simplu fiecare umple chiflele dupa bunul plac si inspiratia personala.
Rosii, cartofi, castraveti, felii de ceapa, frunze de salata, cartofi aurii, ketch-up( de ce nu?) si desigur chifteaua uriasa, toate asezate in interiorul chiflei proaspete si bune si iata hamburgerul delicios servit cu mustar si hrean si minunatul tzatziki( multumesc Bucataras.ro in ultima secunda cand eram aproape gata de montat bunatatea de fata, ai venit cu ideea pe FB !)
Sa-l savurati cu pofta daca alegeti sa il preparati in casa....eu va spun doar ca merita tot efortul!