Hamburger facut in casa

de Brindusa in Vita, 10 Mai 2010 | 17938 vizualizari

 

Suculent, aromat, cu suc de rosii care-ti curge pe barba, cu salata de varza si ceapa crocanta si cu chifteaua 100% din muschi de vita. Fara E-uri si fara ingrediente mai intai congelate pentru cine stie cat timp. Hamburgerul pe care i-l dau baiatului meu fara nici o teama ca-i va afecta sanatatea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschi de vita
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1/2 lingurita praf de coriandru
  • 1/2 lingurita praf de chimen
  • 20 g parmezan ras (proaspat daca se poate)
  •  1 ou
  • 2 linguri + inca putin pesmet
  • sare, piper dupa gust
  • sos de rosii
  • mustar
  • 4 chifle 
  • putin ulei de masline
  • ganitura: varza,  ceapa rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger facut in casa:

Reteta pentru sosul de rosii aici

Mai intai curata carnea de tendoane. Toac-o cu ce ai la indemana. In putin ulei inmoaie ceapa. Amesteca in carne ceapa, corindru, chimen, parmezan, ou, niste sare.

Eu fac toata operatia asta cu mana, ca sa se amestece mai bine. Atinge putin cu limba ca sa vezi daca e destul de sarat. Potriveste de sare si piper. Pune 2 linguri de pesmet si amesteca. Daca compozitia e prea moale, mai pune pesmet. Formeaza 4 chiftele mai mari si aplatizeaza-le putin, ca sa nu fie foarte groase. Da-le prin putin pesmet, pune-le pe o farfurie si pune-le la rece:in congelator cam 20 min sau in frigider cam 1 ora.

Incalzeste o tigaie si pune putin ulei. Prajeste chiftelele la foc mediu cam 15 minute (sau mai putin daca iti plac mai in sange), pe ambele parti. Ca sa se faca mai repede apasa cu paleta chiftelele in timp ce ele se prajesc.

Taie chiflele in 2 si prajeste-le putin in toaster. Unge jumatatea de jos cu sos de rosii, pune un strat de varza deasupra, apoi chifteaua varza si ceapa. Daca iti place mai iute, unge cealalta jumatate de chifla cu mustar.

Se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger facut in casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa