Am gasit reteta intr-o revista si m-a cucerit pe loc..am modificat-o dupa gustul nostru si a rezultat acest fel de mancare grozav.
Pentru piure:
Pentru umplutura:
Curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.
Intre timp pregatim umplutura:
curatam legumele si le spalam,apoi le tocam marunt si le punem in tigaie cu cele 25 gr unt si uleiul de masline.Le calim putin apoi adaugam carnea tocata si cubuletele si le lasam sa se rumeneasca usor,apoi stingem cu vin,lasam sa se evapore,dupa care punem passata de rosii,apa,sare,piper si paprika.
Lasam sa fiarba la foc mic pana scade lichidul,apoi potrivim de sare si piper,iar cand dam deoparte adaugam patrunjelul tocat.
Cand cartofii sunt fierti,scurgem apa de pe ei si ii strivim,adaugam untul,putin lapte si ametecam,apoi punem parmezanul ras,galbenusul,putina nucsoara.Omogenizam si potrivim de sare.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de carne,pe care il acoperim cu un strat de piure,nivelam si daca dorim presaram deasupra alt parmezan sau cascaval ras,dupa care dam la cuptorul incins la 200° timp de 25-30 de minute(pana se rumeneste usor deasupra).
Scoatem din cuptor si lasam 10-15 minute sa se racoreasca,apoi taiem bucati si servim cu mare pofta(merge de minune cu muraturi ;).