1. Se spala bine vinetele. Se taie felii pe lungime de grosimea 5-8 mm. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa pe un vas plat timp de 10-20 minute pentru ca sa iasa sucul amarui.
2. Se spala sub apa rece si se scurg, se usuca fiecare felie cu servetele de bucatarie.
3. Intr-o farfurie se bat cu furculita ouale. In alta farfurie se toarna faina. Tigaia cu ulei se incalzeste bine.
4. Fiecare felie taiata se tavaleste prin faina , pe urma prin ou si se prajeste pina se rumeneste pe o parte si alta, timp de 5-7 minute.
5. Se lasa putin sa se raceasca si se unge fiecare felie cu maioneza amestecata cu usturoiul pisat. Se adauga cite o felie de rosie proaspata si se suprapune un capat peste celalalt.
Se procedeaza la fel cu toate feliile de vinata prajita.
6. Se aranjeaza pe farfurii si se orneaza cu flori taiate in forma de spirala din rosii si cu frunze de verdeata-marar sau patrunjel .
In alte cazuri , eu folosesc ca umplutura - morcov marinat sau cite o felie de cascaval .