Gulas de porc cu ciuperci

de Rahela Velicu in Porc, 9 Dec 2017 | 9771 vizualizari

 

Am mancat cand am fost la Sighisoara un astfel de Gulas cu ciuperci care ne-a placut foarte mult, a fost musai sa fac si eu. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 borcan mic de ciuperci/ 500 g ciuperci proaspete
  • 3-4 cepe
  • 3 graunti de usturoi
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 ligurita de ardei boia dulce
  • 50 ml ulei
  • sare
  • un praf de zahar
  • piper
  • 3-4 fire de patrujel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu ciuperci:

 Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari.

Carnea o calim separat.

Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2 cani de apa. Adaugam si carnea, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru aprox. 30-40 de min. Mai adaugam apa, daca mai este nevoie.

Cand este gata, adaugam patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

Carnea o lasam sa se caleasca, nu sa se prajeasca inainte sa o punem in mancare.

2

Cu o muratura alaturi, hmmm... ce bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare