Am găsit avocado foarte copt, numai bun pentru salată. Așa că m-am pus pe treabă și a ieșit ceva foarte bun și sănătos, tocmai potrivit pentru cină. Vă recomand cu căldură, această rețetă simplă și rapidă.
1. Tăiem avocado pe lungime și îndepărtăm sâmburele. Scobim pulpa cu o lingură de lemn (ca să nu se oxideze!), o punem într-un bol ceva mai adânc, de preferință de sticlă și o pasăm.
2. Spălăm roșia, o tăiem cubulețe mici și o adăugăm la pasta de avocado.
3. Adăugăm uleiul de măsline și amestecăm cu grijă ca să rămână întregi bucățelele de roșie (pentru aspect).
4. Adăugăm apoi zeama de la o jumătate de lămâie, cam 2-3 linguri, usturoiul pisat și sare după gust.
5. Amestecăm cu grijă toate ingredientele. Servim pateul de avocado, pe felii de pâine prăjită.
Poftă bună!
1
Folosiți de preferință, ustensile din lemn pentru a împiedica avovado să se oxideze.
2
Dacă avocado este tare, puteți să-l lăsați 2-3 zile, la temperatura camerei și se mai coace.
3
Pateul este gustos atunci când este făcut proaspăt, dar este bun și a doua zi.
4
La servit puteți presăra puțin piper măcinat, dacă vă place.