O reteta autentica, dintr-o carte adusa din Sicilia.
Am folosit branza ricotta sarata, puteti folosi telemea de oaie scursa.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/gratin-de-vinete-cu-branza-ricotta.html
Taiati vinetele in felii de 1 cm grosime.
In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor.
Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline, sarati.Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Dati la cuptor timp 15 minute in cuptorul incalzit la 200°C, intoarceti -le si gatiti inca 15 minute.
Intr-un plat de gratin uns, puneti pe fund usturoiul tocat marunt.
Alternati apoi : felii de vinete, sos de rosii, mozzarella taiata , rosii uscate taiate marunt si brânză Ricotta sărată data pe razatoare.
Repetati inca o data straturile.
Bateti oul cu laptele si pesmetul.
Varsati deasupra si presarati origan.
Dati la cuptorul incalzit la 200°C timp de 20 minute.
1
nu ezitati sa faceti mai mult pentru a avea 3-4 straturi sau puneti intr-o forma mai mica (a mea era de 25/25 cm).