Gratin de sunca cu praz

de Roda in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2009 | 3185 vizualizari

Gratin de sunca cu praz

 

Este un produs usor si suculent.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe,
  • 200g. sunca ,
  • 3 buc. praz,
  • 30g.unt,
  • 400g. ciuperci (din conserva),
  • 700g. cartofi,
  • sare,
  • piper,
  • boia de ardei,
  • 2 linguri sos de soia;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de sunca cu praz:

1.Se curata cartofii , se taie bucati si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se scurg de apa si se prepara un piure .

2. Se amesteca sunca cu ciupercile  si ceapa cu un robot de bucatarie, dar compozitia sa nu fie prea fina.Intr-o tigaie , se pune o bucatica de unt ,se adauga compozitia mixata si se calesc ingredientele pana se patrund.Se presara cu boia de ardei si  2 linguri sos de soia., piper si sare, numai daca este nevoie.

3.Se taie prazul in rotocoale si se caleste in unt pana cand devine transparent.
4.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.

5.Se unge o tava cu unt si se aseaza in ordine :compozitia mixata (sunca, ciuperci, ceapa),praz, piure de cartofi.Cu furculita se traseaza modele peste piureul de cartofi ,se presara  bucati de unt si se coace la cuptor 30 de minute.Se serveste cu salata verde  si un vin alb sec.(6 portii/60’)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de sunca cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu pui si pleurotus