slow cooker Crock-Pot mi-a fost alături din nou, iar cu ajutorul aparatului de gătit am pregătit câteva rețete inedite de post, special pentru voi.
Cred că v-am mai spus... slow cooker Crock-Pot mă scutește mereu de prea mult timp petrecut în bucătărie. Am timp să fac și alte lucruri pentru că el lucrează în locul meu. În loc să stau să amestec prin oale, îmi dedic timp mie și celor dragi. Unde mai pui că nici nu consumă prea mult. Cam atât cât consumă un bec între 75 și 150W pentru modul Low și între 150 și 210W pentru modul High.
1 țelină mică
1 morcov
1păstârnac
1 ceapă roșie
100 g dovleac plăcintar
10 cm rădăcină de praz
1 legătură leurdă
150 ml apă
2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare roz
piper
Am spălat și am curățat toate legumele. Le-am tăiat, apoi le-am pus împreună cu apa în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. Le-am potrivit gustul cu sare și piper, am adăugat uleiul de măsline și le-am lăsat să se coacă timp de 3 ore pe funcția ”low”.
Dacă doriți, spre final puteți să presărați pesmet rumenit deasupra, însă eu am ales să montez legumele pe pat de cus cus, astfel, pesmetul nu îți mai avea rostul. Sosul de verdețuri l-am pregătit în 5 minute.
Am mixat într-un blender frunze de ridichi, leurdă și spanac împreună cu stock-ul lăsat de legume și o lingură de amidon de porumb. Le-am pus 2-3 minute într-o cratiță pe foc și am amestecat continuu până când amidonul s-a gătit.
Am aranjat totul pe o farfurie imediat ce sosul a fost pregătit. Poftă bună!