Iată un meniu bun pentru o masă festivă, o sărbătoare sau pur şi simplu pentru un prânz în familie. Arome multe, gusturi bogate, culori diverse şi miresme alese.
Grătarul de pui este una din cele mai des întâlnite meniuri zilnice. O carne uşoară, fragedă, plăcută la gust şi textură, uşor de gătit şi generoasă la combinaţii diverse.
Am ales o salată mixtă pentru acest grătar bun şi o garnitură de cartofi prăjiţi.
Foi tortila pentru servit şi creveţi expandaţi pentru decor.
Şi acum noutatea reţetei, sosul Satay.
Satay e numele celor mai populare frigărui orientale. Originare din Java, Indonezia, satay s-a extins în toată regiunea Asiei, Pacificului, din Malaezia şi Singapore până în Thailanda şi Vietnam.
Aceste frigărui se marinau în sos satay, un sos gros, ce are la bază lapte de cocos aromat.
Vă prezint reţeta de sos satay folosit cel mai des în Thailanda şi Indonezia, dar aşa cum am mai spus, reţetele diferă de la zonă la zonă.
Ingrediente pentru 4 porţi Grătar de pui
Salata mixtă
Cartofi prăjiţi din cartofi roşii, ulei şi sare. Sos Satay
Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc.
Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare, piper şi cimbru mult. După pregătirea grătarului, lăsăm carnea să se odihnească.
Sosul Satay
Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul, le călim împreună cu uleiul de măsline şi foarte puţină sare.Adăugăm boia dulce, untul de arahide, zahărul brun, sosul de soia şi laptele de cocos.
Omogenizăm foarte bine totul şi lăsăm să dea în clocot doar 2 minute. Cine doreşte să adauge sos de peşte, acesta se pune la final.
Adăugăm bucăţile de grătar în sos şi lăsăm să stea în sos cel puţin 10-15 minute.
Pregătim salata mixtă şi cartofii prăjiţi.
Pentru salată tăiem toate legumele cubuleţe foarte mici. Adăugăm sare, piper, ulei şi oţet.
Servim meniul pe o foaie tortila.
Carne cu sos, în mijloc salată mixtă şi pe margine creveţi expandaţi.
Cartofii prăjiţi îi servim separat într-un bol.
Poftă bună!