Gogosi pufoase si rapide

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 10 Noi 2012 | 13316 vizualizari

 

Cred ca sunt cele mai simple si rapide gogosi pe care le-am facut pana acum, nu necesita framantare, efort sau timp prea mult, perfecte cand vrem ceva dulce si buuun:)

 

INGREDIENTE

  • 350 ml lapte batut (sau iaurt),
  • 4-5 linguri de zahar,
  • 2 oua,
  • zahar vanilat,
  • praf de copt,
  • esente (rom, lamaie),
  • 400-500 g faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si rapide:

Intr-un bol mai mare am batut ouale cateva minute cu un tel, apoi am pus laptele, esentele, zaharul si zaharul vanilat. Am batut bine tot cu telul cateva minute pana s-a topit zaharul.

Apoi am pus praful de copt si faina. Faina vom pune intre 400 si 500 g cam cat sa fie compozitia asa mai grosuta, mai groasa ca la clatite dar nu foarte groasa. Trebuie sa curga doar putin din lingura.

Cu o lingura am luat din aluat si cu o lingurita am impins compozitia din lingura in tigaia cu ulei incins.

Ele se umfla imediat si se rumenesc repede. Le-am intors pe toate partile si cand s-au rumenit le-am scos pe un servet pus pe farfurie. Ca sa nu fie prea imbibate de ulei.

Eu le-am pudrat cu zahar, dar sunt super si cu dulceata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si rapide" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sfanj (Gogosi marocane)