Gogosi New Orleans

de lira in Dulciuri, 20 Sep 2010 | 7165 vizualizari

 

Reteta este din din fluturasul care a venit impreuna cu tavile

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 1/4 cana lapte
  • 2 linguri suc de portocale
  • coaja de la o portocala
  • putina sare
  • Glazura de portocale:
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1 1/2 lingura de suc de portocale
  • 1/2 lingura coaja de portocale
  • optional colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi New Orleans:

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zahar pana devine un amestec cremos. Peste galbenusuri se adauga sarea, sucul de portocale, uleiul, coaja de portocale si se amesteca bine.

Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si se adauga treptat peste galbenusuri, alternativ cu laptele. La final se adauga albusurile amestecand usor.

Tavile de gogosi se ung cu ulei si se umplu 2/3 cu compozitia pentru gogosi (eu le-am pus mai pline pentru ca mi-ar fi ramas compozitie pentru inca vreo 2 gogosi mari), dupa care se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

Glazura se prepara amestecand zaharul cu sucul de portocale, coaja si colorantul pana rezulta o compozitia omogena si usor fluida.

Eu am bagat fiecare gogoasa cu "nasul" in glazura, dupa care le-am pus pe o farfurie si le-am lasat sa se usuce.

Daca vreti sa le lasati neglazurate, ar fi bine sa puneti ceva mai mult zahar pentru ca nu prea se simte o singura lingura, daca e cu glazura, compenseaza, asa ca e ok.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi New Orleans" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

epurasha2bb 1

28.09.2010, 14:48

arata super! 5 FURCULITE!

elena1988 1

19.01.2011, 11:52

arata foarte bine votat si salvat la favorite

adry88 1

11.05.2011, 15:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe cu ciocolata