Gogosi infuriate "Reteta mamei"

de Merisor in Dulciuri, 16 Noi 2012 | 13538 vizualizari

 

Mama mea este renumita in tot satul pentru gogosile pe care la fece.
Eu nu am facut de multe ori pentru ca mananc de la ea, dar acum in post am zis ca e musai sa le fac.
Au iesit super!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 600 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • esenta de portocale
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi infuriate "Reteta mamei":

Am pregatit intai maiaua.

Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat 200 ml apa calduta si 200gr faina. Am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat la crescut cam 10 minute. 

Restul de apa am pus-o la incalzit impreuna cu sarea, apoi am turnat peste maia amestecand continuu cu o spatula de lemn si am inceput sa pun faina cate putin pana la terminarea acesteia.

Iese un aluat mai moale si nu se framanta, doar se amesteca cu spatula pana la omogenizare.

Am presarat faina deasupra, am acoperit si am lasat la crescut cam 25 minute.

Cand a crescut suficient, aproape si-a dublat volumul, am pus ulei intr-un vas pe foc(un tuciulet), cam de doua degete inaltime. Am luat un vas cu apa in care mi-am umezit mainile si am inceput sa formez gogosile in maini, aplatizand aluatul cat mai bine si dandu-le o forma mai ovala, apoi le-am plonjat in uleiul incins bine. Am prajit pe ambele parti, nu mai mult de un minut doua fiecare. Focul trebuie sa fie mai tare pentru a nu se imbiba de ulei in timpul prajirii.

Le-am scos pe un prosop absorbant si am pudrat cu zahar vanilat si zahar farin.

Au iesit foarte pufoase. 

Drojdia proaspata si faina buna face totul posibil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi infuriate "Reteta mamei"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]