Gogoşi foarte fragede

de Ade200 in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 8341 vizualizari

 

Ia gogoaşa, neamule! Toţi ne amintim de gogoşile mamei sau bunicii din copilărie. Aveţi aici nişte gogoşi gata să le savuraţi!

 

INGREDIENTE

  • 500 g de făină
  • 120 g de unt sau margarină
  • 40 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de rom
  • 1 vârf de linguriţă de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 5 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • zahăr pudră
  • zahăr vanillat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi foarte fragede:

Se cerne făina. Se freacă drojdia cu zahărul, se adaugă puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut.

Gălbenuşurile şi sarea se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste făină, se adaugă şi coaja de lămâie  şi se toarnă laptele cu gălbenuşurile. Se frământă bine cam 10 minute. Se acoperă şi se lasă la crescut să-şi dubleze volumul.

Se întinde o foaie de 2 cm grosime. Se taie cu paharul muiat în făină rondele.Aluatul dintre rondele se adună şi se întinde iar. Din ultimele rămase se fac prin răsucire cornuri.

Se lasă 30 de minute acoperite cu o cârpă  curată să crească iar. Se coc în ulei fierbinte. se verifică dacă uleiul e fierbinte, cu o bucată de aluat. Dacă se ridică la suprafaţă, e gata.

Gogoşile se pun cu partea de deasupra în jos, în ulei. se pune un capac, se lasă cam 3 min., se întorc şi nu se mai pune capac.

Se scot cu o spumieră, se pun pe hârtie absorbantă. se mai completează uleiul când e necesar.

Gogoşile vor fi goale înăuntru, se pot umple cu gem sau cremă de vanilie. Se pot consuma ca atare date prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Uleiul de copt se arunca.

Mie mi-au ieşit 24 de gogoşi, depinde de mărimea paharului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi foarte fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi