Gogosi cu lingura

de - Andreea - in Dulciuri, 23 Feb 2016 | 11342 vizualizari

 

Se fac rapid ... in jumatate de ora sunt si facute si mancate ... asa parfumate ,pufoase ... cum sa le rezisti ?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina tip '00'
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri cu ulei
  • un varf de sare
  • zahar pudra ( optional)
  • ulei ( pentru prajit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu lingura:

Intr-un bol mixam bine cu ajutorul unui tel cele 6 linguri cu zahar impreuna cu ouale intregi,zaharul vanilat si un varf de sare .

Adaugam apoi laptele si cele patru linguri cu ulei, amestecam bine in continuare . 

In cele din urma adaugam putin cate putin faina si praful de copt si amestecam bine pana obtinem un aluat mai moale si lipicios . 

Punem mult ulei intr-o tigaie si cand uleiul este bine incins , turnam din compozitia de gogosi cate putin cu ajutorul unei linguri . 

Lasam gogosile sa se rumeneasca pe ambele parti si apoi le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Cat sunt calde le presaram cu zahar pudra ( optional) .

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu lingura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase(facute cu lingura)