Gogosi cu iaurt si ciocolata

de Miha in Dulciuri, 26 Apr 2010 | 28205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosi:
  • 100 ml lapte
  • 350 g iaurt
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • ~800 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt si ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul .

Drojdia o dizolvam in laptele caldut. Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masini de paine, apoi adaugam amestecul de oua, apoi drojdia dizolvata in lapte. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe una din foi punem cate o lingurita de ciocolata, apoi acoperim cu cealalta foaie. Taiem cu o forma rotunda de biscuiti in asa fel incat sa prindem gramajoara de ciocolata in mijloc.

Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ramo81 1

27.04.2010, 20:58

Arata bine!!!

ela 1

04.05.2010, 23:56

o gogoasa as vrea

flor 1

19.02.2011, 12:29

Spune-mi te rog daca se lasa gogosile la crescut inainte de prajire?tare vreau sa le fac.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste