Gogosi cu ciocolata

de angyb in Prajituri, 18 Sep 2012 | 6075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 40g unt
  • 20g drojdie
  • 180 ml lapte caldut
  • 30 ml apa calduta
  • un varf de sare
  • 400 g faina
  • ulei pt.prajit
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata:

Intr-un bol punem faina cu sarea si zaharul. Separat punem drojdia impreuna cu un pic de lapte cald si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10-15 mln.Turnam apoi peste compozitia de mai sus. Framantam dupa care adaugam oul , untul,apa calduta si restul de lapte pana cand obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald aproximativ o ora.

Punem pe masa de lucru faina si intindem o foie potrivit de groasa din care decupam cercuri mari iar cu ajutorul unui paharel  decupam mijlocul.Le lasam sa mai creasca aproximativ 30 de minute.

Le prajim in ulei incins pe o parte si pe alta ,le scoatem pe un prosop de hartie pentru a elimina surprusul de ulei.

Topim ciocolata impreuna cu frisca pe baie de abur si ungem gogosile usor racite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

adry88 1

19.09.2012, 16:04

foarte foarte bune

angyb 1

19.09.2012, 17:01

eduard mersi mult

simonaa 1

30.03.2014, 16:30

am si eu o intrebare ce zahar pun impreuna cu faina ca la incrediente nu ai scris zahar

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si alune