Gogosi pufoase impletite sau sub forma de inel, cu coaja de lamaie.
Ca la bucatarasi acasa
Se framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand putin ulei, iar la final, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit. Se pune un sucitor peste vasul cu aluat si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, (eu am uitat de el si s-a revarsat peste vas :) ne putem apuca de treaba.
Se unge cu ulei masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu orice forma doriti. Eu am facut si impletite, dar si tip inel. Se presara peste ele coaja rasa de lamaie.
Se prajesc in uleiul incins, pana se fac maronii.
Se servesc cu dulceata sau pudrate cu zahar farin, alaturi de o cana cu lapte.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/gogosi-4.html