Gogoşi

de madi_marin in Dulciuri, 27 Aug 2011 | 4973 vizualizari

 

Am inaugurat premiul de la Bucătăraş..... multumesc mult încă o dată. Serviţi !

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 30 g unt
  • 40 ml lapte cald
  • coajă de lămâie
  • 1/2 baton de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi:

Făina se cerne. Drojdia se dizolvă în laptele cald. Oul se bate bine. Untul se topeşte până devine lichid.

Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se selectează programul de frământare şi dospire.

Când e gata, aluatul se întinde pe masa înfăinată. Se decupează forme cu un pahar. Se pun în forme , se inchide capacul şi se lasă la copt cam 2 minute. Pentru cine nu are aparat....acestea se prajesc în ulei incins.

Se pudrează cu zahăr sau se servesc cu diferite sosuri .....de ciocolată sau fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lapte