Sunt gogosi fara oua care aici se numesc"bombe"...se gasesc umplute cu crema,cu nutella,dar eu le-am facut simple si sunt taaare bune...
Punem laptele cu zaharul si coaja de lamaie pe foc pana se incalzeste(nu fierbinte) apoi dam deoparte si punem drojdia pe care o vom topi,dupa care acoperim si lasam pana se ridica la suprafata coaja de lamaie.
Intre timp cernem faina intr-un castron si o amestecam cu vanilia si praful de sare,apoi facem o gaura in mijloc si punem plamadeala,framantam iar la sfarsit punem untul la temperatura camerei(sa fie moale).
Framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini si devine omogem,apoi acoperim si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut intindem o foaie de circa 1 cm si cu o cana(un pahar) formam gogosile apoi le mai lasam sa creasca 15-20 de minute dupa care le prajim pe ambele parti in ulei incins.
Le scoatem si le punem pe un prosop de hartie sa lase uleiul in exces apoi le tavalim prin zahar tos.