Gogosari pentru iarna

de Constelatialeu in Conserve, 20 Sep 2024 | 95 vizualizari

 

In solar am pus rosii pe 90% din suprafata, iar pe 10% din suprafata am cumparat cateva rasaduri de ardei, diferite soiuri, gras rosu, gogosar, capia rosu, gras galben, iute si bulgaresc. N-am avut nici o asteptare la ce vara a fost. Au stagnat mult timp fara sa rodeasca,am vorbit cu ei si le-am zis ca sa faca ce vor, sa stea pe post de bibelouri sau macar cateva flori sa faca, daca de rodit nu vor. Surpriza mea a fost mare (e bine sa stai d evorba cu plantele si animalele, te aud cu siguranta, puteti sa banuiti ca sunt nebuna, dar nu e ce pare sa fie), am inflorit, au si rodit si m-au uimit......niciodata n-am facut ardei asa mari, frumosi si gustosi, inca mai am pe rod, sper sa mai apuce sa se coaca....Pentru reteta m-am inspirat blogul ''Retetele Mihaelei''. N-am cantarit gogosarii, am folosit si vreo 2-3 verzi, incepuse sa se strice la codita si am zis ca e pacat sa-i las sa se strice, am aproximat eu cam 3 kg....

 

INGREDIENTE

  • Gogosari
  • Pt. 1 borcan de 800 g
  • 1 lingurita cu varf de sare grunjoasa
  • 2 lingurite cu varf de zahar
  • 1 lingurita piper mozaic
  • 1 lingurita boabe mustar
  • hrean taiat julien
  • cateva fire din palaria de marar uscat
  • 50 ml otet 9 grade
  • apa fierbinte
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari pentru iarna:

Am cules gogosarii, i-am taiat feliute si i-am spalat. Am spalat bine borcanele, pe fundul lor am asezat cateva fire din palaria de marar uscat, am asezat bucatile de gogosar si bucatelele de hrean. Am pus boabele de mustar, de piper, sarea, zaharul si otetul, apoi am turnat apa fierbinte in borcane. Am infiletat capacele la borcane- mi-au iesit 7 borcane de 800 g, am asezat in in doua cratiti carpe d ebucatarie si am asezat borcanele, intr-o cratita 5 si in alta 2, am turnat apa pana aproape de capacul borcanului. Am pus cratitile pe foc,cand a inceput sa fiarba am lasat pe foc 15 min, apoi am stins focul si am lasat borcanele sa se raceasca pana a doua zi. A doua zi le-am depozitat in beci. O cred pe cuvand pe Mihaela ( imi plac retetele ei) ca sunt foarte buni, abia astept sa-i gust.

Daca ti-a placut reteta noastra " Gogosari pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Valclaudia 1

20.09.2024, 20:17

Perioada conservelor

Valclaudia 1

20.09.2024, 20:17

Foarte buni la iarna!

Valclaudia 1

20.09.2024, 20:20

floricelele alea din ghiveci imi plac maxim!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciupercute la congelator