Sunt foarte ieftini gogoşarii toamna aceasta, aşa că am mai pus de-o reţetă!
Se curăţă gogoşarii şi se taie felii subţiri, eu i-am dat pe răzătoare.
Se amestecă restul ingredientelor si se dau vreo câteva clocote. Se fierb gogoşarii în 3 reprize , 7-10 minute, să se înmoaie bine.
Pe măsură ce se fierb, se torn în borcane sterilizate în cuptor. Peste ei se pune sosul rămas.
Ies 8 borcane de 800.
Sosul e chiar la limită, aşa că puteti pune puţin mai mult bulion.
Se pun în pături după ce s-au pus capacele şi se lasă până a doua zi, apoi se pun la rece si întuneric, în pivniţă sau în cămară
1
Am găsit la Kaufland o pâlnie mai largă de plastic, specială, numai bună pentru borcanele de 800 sau mai mari, pentru a turna conservele.
2
Se pot servi ca murătură sau ca sos lângă carne, pentru pizza.
3
Crengile de cimbru şi busuioc să le scoateţi după ce fierb gogoşarii. Daca aţi pus mărunţite, nu se mai scot.