Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2015 | 4718 vizualizari

 

Intr-o forma asemanatoare am mancat la Cantina-Restaurant din firma in care lucrez.Noi avem acum un bucatar care ne rasfata cu talentele lui in ale gatitului.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. sunca de calitate
  • 200 gr. ciuperci Champignons
  • 200 gr. rosii
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de sos de rosii
  • 200 ml smantana
  • 1000 gr Gnocchi
  • 200 gr. Mozzarella
  • 100 gr Parmesan
  • 1 pahar vin alb Riesling
  • 1 lingura de ierburi italienesti-Oregano,Basilikum etc.
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor:

Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok.

Se pune sare si piper dupa gust.

Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul de ingrediente.

Intai se calesc ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei de masline.

Apoi se adauga ciupercile taiate dupa preferinta.

Se adauga si sunca taiata patratele.

Apoi se adauga si sosul de rosii si vinul alb Riesling.

Daca sosul este prea lichid atunci se adauga si o lingura de faina.

Ierburile italienesti se presara in sos deasupra.

Gnocchi se pun intr-o forma mai mare termorezistenta, apoi se presara Mozzarella peste, taiate fasii.

Apoi se toarna sosul, smantana si parmesanul.

La 200 °C, circa 20-30 minute pana capata o culoare aurie.

TIPS-URI

1

Vinul alb ii da sosului un gust deosebit

2

Ierburile italienesti sunt perfecte pentru aceasta reteta.

3

Se poate prepara si cu Gouda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rosii si masline