Gnocchi cu leurda

de adriana65 in Paste, 26 Mar 2014 | 5294 vizualizari

 

Gnocchi - găluştele de cartofi în stil italian vă sunt cu siguranţă cunoscute. Am mai preparat gnocchi cu diferite sosuri de brânză, cu ciuperci, dar, de data aceasta, le-am "îmbrăcat" într-un sos cu leurdă aromat, dens şi delicios.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru gnocchi:

  •   500 g cartofi albi
  •  1 gălbenuş
  •  60 g griş
  •  50 g făină
  •  sare
  •  nucşoară

Ingrediente pentru sos de leurdă:

  •  200 g bacon
  •  250 g smântână de 24% grăsime
  •  200 g mozzarella proaspătă
  •  2 linguri parmezan răzuit
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  1 legătură mare de leurdă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu leurda:

Cartofii se spală şi se pun la fiert. Se scurg şi se lasă să se răcorească. Se curăţă şi se pasează. Se adaugă grişul, făina şi gălbenuşul; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Dacă aluatul rezultat se leagă de mână se mai poate adăuga făină. Cantitatea acesteia poate varia în funcţie de mărimea gălbenuşului.

Se frământă apoi se dă la frigider 30 de minute. Se scoate şi se fac rulouri de grosimea unui deget; se taie sub formă de periniţe, fiecare se presează cu o furculiţă şi se lasă să se odihnească 15 minute. Se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, la foc mic, 15 - 20 de minute. Se scot cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă.

Leurda se spală şi se tamponează uşor cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta apa de pe frunze. Se îndepărtează codiţele apoi  frunzele se pun în vasul  blenderului împreună cu o lingură de parmezan răzuit şi 1 lingură ulei de măsline. Se toacă rezultând un fel de pesto dar fără seminţe de pin. Se lasă deoparte.

Se taie feliuţe baconul, se prăjeşte în uleiul de măsline rămas. Se adaugă  leurda,  smîntâna  şi mozzarella ruptă fâşii. Se potriveşte de sare.

Gnocchi se pun în sosul de leurdă şi se amestecă.

În farfurie, la servire,  se presară parmezan răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Irina 1

28.03.2014, 17:26

o nebunie intr-o farfurie!

xana 1

30.03.2014, 08:49

arata nemaipomenit!

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu pulpe de pui