Ai facut un tort, o prajitura sau ceva si vrei sa dai un plus bunatatii tale?
Glazura este tot ce-ti trebuie
1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa
2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra)
3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice sirop, eu am facut cu tableta). Se pun la fiert si ideal ar fi un termometru de bucatarie ca sa fie fiert amestecul pana la 103 grade. Se ia de pe foc si se toarna peste laptele condensat. Se omogenizeaza. Se adauga ciocolata alba si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se pune colorantul in trepte pana la obtinerea nuantei dorite. Cand s-a racorit (aprox. 60 grade) se adauga gelatina hidratata. Se amesteca cu atentie astfel incat sa nu inglobam si aer. Cand ajunge la 35 de grade este perfecta de turnat pe tort.
1
cantitatea este suficienta pentru un tort mare
2
gelatina - am folosit granule dar am dizolvat-o usor pe baie de apa
3
daca nu aveti termometru - 103 grade inseamna punct de fierbere si 3 - 4 clocote peste, 60 de grade - cand inca este destul de calda dar nu frige, ca sa nu omoram gelatina..., 30 de grade - este calduta spre calaie.