Ghiveci cu legume si piept de pui

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 4 Feb 2012 | 14579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 5-6 cartofi
  • 1 dovlecel mai mare
  • 2-3 morcovi
  • 1 bucata pastarnac
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper macinat
  • marar uscat
  • marar verde
  • rosmarin uscat
  • ulei de masline 1
  • pahar cu vin alb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume si piept de pui:

Mai inati ne ocupam de carne........dezosam pieptul de pui,indepartam pielea iar apoi fiecare piept de pui il taiem in doua .Crestam carnea din loc in loc si o condimentam cu sare , piper si marar uscat.Stropim totul cu putin ulei de masline si dam la rece cat timp ne ocupam de legume.Deci urmeaza legumele........cartofii,dovlecelul,pastarnacul,morcovul  se spala,se curata si se taie rondele.  Intr-o tava   se aseaza toate legumele amestecate. Mai  adaugam usturoiul intreg si rondele de lamaie.Stropim totul cu ulei de masline,condimentam cu sare,piper si rosmarin uscat.Deasupra asezam bucatile de carne si turnam vinul si o cana cu apa.Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 50-60 min dupa care indepartam folia ,diluam in putina apa pasta de tomate si o adaugam in tava.Dam iarasi la cuptor si mai lasam circa 15-20 min.Se scoate tava din cuptor,asezonam cu marar verde si servim cald,acompaniat de mamaliguta.Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustare calda