Este o mancare a copilariei mele. Este o mancare de provenienta ungureasca, posibil ca nu stiu denumirea corecta, eu asa am retinut-o. O facea maica -bunica din partea tatalui. In casuta din satul salajan maica intindea o patura fara ou, o lasa mai groasa. Rupea din ea bucati ce le lasa sa se scalde in oala ce clocotea pe ploaptar [ plita ]. Apoi amesteca aceste laste scurse de apa cu cartofi rantaliti [ cu ceapa ] . Cativa castraveti murati intregeau festinul. In ziua de astazi asa ziselor vremuri moderne prepar aceasta mancare cu paste fainoase din grau dur.
Pofta buna !!!!
1
Aveti grija sa nu ardeti ceapa verde, se prajeste mai repede.
2
La fel si boiaua prea prajita da un gust amar.
3
Serviti alaturi de gendermas[ ghendermash] muraturi sau legume proaspete. Noi am avut zeama de varza acra.
4
Bineinteles ca daca doriti se poate prepara si cu paste cu ou, daca nu postiti.
5
Aceasta mancare este buna atat calda, cat si rece pentru ca nu contine multe grasimi.
6
Atentie la cantitatea unei portii, contine multi carbohidrati.