Gem de zmeura

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 24 Iul 2011 | 5035 vizualizari

 

Am facut ieri gem de zmeura, asa numai de gust (am avut doar 1 kg). A fost mai mult din curiozitate. Ce curiozitate? Pai haideti sa va povestesc. Mi-am achizitionat recent (din camara) un aparat pentru suc de rosii. Producatorii spun ca ar scoate si samburii de zmeura, asa ca l-am testat. Un lucru e sigur: merge foarte repede (deci pentru rosii va fi perfect). La zmeura au mai trecut si samburi, dar nu chiar toti. Concluzia mea: aparatul este bun iar gemul aromat si cu samburi putini.

 

INGREDIENTE

  • 700 g zmeura (dupa ce am trecut-o prin aparat)
  • 500 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Am amestecat piureul de zmeura cu zaharul si le-am pus pe foc intr-o oala cu fundul gros.

Am lasat sa fiarba la foc mic si am adunat spuma formata.
Am amestecat destul de des, ca sa nu se lipeasca de oala. Nu a trebuit fiert mult, pentru ca a fost o cantitate mica.

Cand a inceput sa se lege am adaugat zeama de lamaie si am mai lasat putin pe foc.

Am pus apoi gemul in borcane spalata si sterilizate si le-am intors pe capac. Am acoperit si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.

Mi-au iesit 2 borcane de gem bun si aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

lilik 1

25.07.2011, 17:37

super vreau si eu zmeuraaaaa

La Ancuta 1

25.07.2011, 19:53

Horia iti multumesc mult. Cat despre prezentare, fac si eu ce pot (se poate si mai bine)

La Ancuta 1

25.07.2011, 19:54

Lau, Lilik cva servesc cu drag

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Gem de fructe asortate