Am facut ieri gem de zmeura, asa numai de gust (am avut doar 1 kg). A fost mai mult din curiozitate. Ce curiozitate? Pai haideti sa va povestesc. Mi-am achizitionat recent (din camara) un aparat pentru suc de rosii. Producatorii spun ca ar scoate si samburii de zmeura, asa ca l-am testat. Un lucru e sigur: merge foarte repede (deci pentru rosii va fi perfect). La zmeura au mai trecut si samburi, dar nu chiar toti. Concluzia mea: aparatul este bun iar gemul aromat si cu samburi putini.
Am amestecat piureul de zmeura cu zaharul si le-am pus pe foc intr-o oala cu fundul gros.
Am lasat sa fiarba la foc mic si am adunat spuma formata.
Am amestecat destul de des, ca sa nu se lipeasca de oala. Nu a trebuit fiert mult, pentru ca a fost o cantitate mica.
Cand a inceput sa se lege am adaugat zeama de lamaie si am mai lasat putin pe foc.
Am pus apoi gemul in borcane spalata si sterilizate si le-am intors pe capac. Am acoperit si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.
Mi-au iesit 2 borcane de gem bun si aromat.