Gem de prune

de babi5 in Dulceata / Gem, 20 Aug 2013 | 9462 vizualizari

 

Prune sunt din belsug ,variante pentru a le transforma in :dulceturi ,gemuri ,magiunuri ,compoturi sunt .....,numai chef de lucru sa fie ...Si daca nu avem cumparam ..hi.hi .. Am ales de data asta varianta Jamilei doar ca am folosit o cantitate mai mare de fructe si in locul vaniliei am pus scortisoara ..Timpul de fierbere trebuie prelungit fiindca nu este suficient o ora si un sfert asa cum este recomandat.Eu am fiert peste 2,5 ore si a iesit un picut cam fluid .. (probabil ca la o cantitate mai mare de fructe trebuieste . si timpul de fierbere mai mare ..) Cu respect mutumesc Jamilei.

 

INGREDIENTE

  • 7 kg de prune desimburite
  • 3 kg de zahar
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 1 conservant Dr, Ottker
  • 2 lamai
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Am cules prunele,le-am spalat si le-am  desimburit, le-am amestecat cu scortisoara si 2 kg de zahar si le-am lasat la rece pina a doua zi .

A doua zi le-am pus la fiert.

Cind au inceput sa clocoteasca am pus si celalalt kg de zahar si am lasat  sa fiarba la foc mic .

Eu am lasat la fiert 2,5 ore (dar nu este suficient ) trebuie sa fiarba  pina vedem ca se ingroasa; dupa fierbere  l-am pus in borcanele in prealabil  bine sterilizate si uscate ,le-am inchis ermetic  ,apoi le-am acoperit cu o patura pina a doua zi si destinatia precisa in camarile fetelor si a mea.

TIPS-URI

1

Bun tare pentru clatite ,prajituri si mic dejun

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

21.08.2013, 13:09

multumesc Rocsi

babi5 1

21.08.2013, 13:09

Multumesc Crisulina

babi5 1

21.08.2013, 13:10

Multumesc mamaieelena

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune