Gem de prune

de kamy in Dulceata / Gem, 4 Oct 2011 | 4210 vizualizari

 

La gemul asta am pus kg la kg,dar tot nu stiu care-i gem si care-i dulceata...poate ca-i gem ca nu-s fructele intregi....nu stiu...in orice caz e super bun pentru clatite.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.prune bistritene bine coapte
  • 1 kg.zahar gelierzucker
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala bine,se scot samburii si se fac pasta cu ajutorul robotului de bucatarie.Se adauga zaharul si se pun la foc iute 6-9 min maxim, amestecand incontinuu.Se pune in borcane,iar cand se racesc se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

daca doriti puteti pune in gem,la sfarsit,praf de scortisoara

2

m-am luat si eu dupa Gaby,ca sa vedeti mai bine ce culoare superba are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

kamy 1

05.10.2011, 13:03

mona...succes

Ligia Bxl 1

05.10.2011, 22:02

mi-a lasat gura apa

kamy 1

05.10.2011, 23:05

ligia...pai hai sa-ti dau ,sa nu patesti ceva

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune cu scortisoara