Gem de mere

de ANCA in Dulceata / Gem, 10 Noi 2011 | 14451 vizualizari

 

Unul dintre preferatele mele pentru tartine cu unt si clatite: gemul de mere!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 700 g zahar
  • o lamaie
  • 1-2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat (mai bun era un baton de vanilie, dar nu am avut..)
  • 2 bete scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

Merele se curata de coaja, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa-si pastreze culoarea aurie.

Adaugam zaharul, se amesteca si una-doua ore asteptam sa lase zeama, apoi se pun la fiert intr-o cratita adanca, de inox, cu fundul gros, pentru a nu se lipi, impreuna cu zaharul vanilat si betele de scortisoara. Periodic, se amesteca usor.

Vor fierbe repede, le-am tinut la foc mic cca o ora, dar depinde cata zeama au lasat.

Au iesit 3 borcane de 400 g si unul de 800 g.

TIPS-URI

1

Merele au multă pectină, o substanță care leaga în mod natural gemurile și dulcețurile. Vor scade destul de repede si ar putea necesita adaos de lichid. In acest caz, adaugati suc de portocale proaspat stoarse.

2

Cantitatea de zahar se poate ajusta in functie de gust si de dulceata merelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ANCA 1

12.11.2011, 15:36

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:04

Kori 1

24.11.2011, 10:32

foarte bun, ma tenteaza sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de mere cu scortisoara