Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare

de lia maria in Dulceata / Gem, 1 Aug 2011 | 6573 vizualizari

 

Natural, fara conservanti, cu un gust dulce acrisor si o aroma fina de cuisoare…e ceva… altceva…e minunat ! Va recomand sa incercati acest gem, veti fi placut surprinsi de rezultat .

 

INGREDIENTE

  • 6kg corcoduse
  • 4kg zahar
  • 500ml apa
  • 18 bucati/cuisoare

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare:

 

Spalam corcodusele si le indepartam coditele, apoi le punem in oala/cratita mai mare si adaugam zaharul, cuisoarele si apa. Punem la fiert, amestecand din cand in cand. Cam dupa 1h, vom observa cum si-au schimbat culoarea si sau inmuiat de la fiert. Acum e momentul in care le vom trece prin sita, pentru a indeparta semintele si tot acum, scoatem si cuisoarele.

Asezam sita de-asupra altei cratite si cu polonicul cu gauri, scoatem corcodusele, le punem in sita si cu o lingura de lemn incepem sa frecam/amestecam pana ce pulpa se scurge in cratita, iar in sita raman doar semintele aprope curate( pe care le aruncam la cos, impreuna cu bucatelele de cuisoare).

Punem gemu-l dinnou la fiert si avem grija sa indepartam spuma ce se formeaza. Lasam inca vre-o 2h, la foc mic dar, pentru a sti sigur ca este gata, facem testul picaturii pe o farfurie.

Intre timp pregatim borcanele cu capac (le spalam si uscam). Cand gemul este suficient de legat, umplem borcanele, le infiletam capacele si le punem in paturi pana a doua zi, cand

luam borcanel cu borcanel, il stergem, il etichetam si apoi le depozitam in camara.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 16 borcane de 375g.

Ps: Pentru a obtine gustul dulce acrisor, trebue neaparat sa folositi corcoduse doar pe jumatate coapte, in cazul corcoduselor pe deplin coapte, aroma v-a fi cu totul alta…

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

corcoduse

2

zahar

3

cuisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nusica 1

02.08.2011, 09:13

Da,are soacra-mea o multime de corcoduse,ma bucur ca am vazut aceasta reteta,ani de zile m-am uitat cat sunt de frumoase si n-am stiut ce sa fac cu ele,as vrea si o reteta de compot de corcoduse,stiti?sambata,voi culege corcoduse,are rosii,galbene,multumesc foarte mult

Bucataras Medi 1

02.08.2011, 13:40

wow........... ce imagine frumoasa..........superb.................

adry88 1

04.08.2011, 11:02

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise