Gem de capsuni

de Miha in Dulceata / Gem, 31 Mai 2010 | 10110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de capsuni
  • 500 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Capsunile curatate si spalate se paseaza foarte bine cu blenderul sau se dau prin sita.

Pireul astfel obtinut se pune intr-o cratita cu fundul gros pe aragaz, la foc mic. Se amesteca din cand in cand si cand lichidul lasat de fructe incepe sa scada se adauga zaharul. Se mai fierbe in jur de jumatate de ora sau mai mult, in functie de cat de gros/legat vreti sa fie gemul. Trebuie tinut cont ca atunci cand se raceste gemul se ingroasa destul de mult.

Se da deoparte de pe foc si se amesteca in el de cateva ori pana se raceste.

Daca se prepara pentru iarna, se va turna fierbinte in borcane. Acestea se capseaza si se lasa sa se raceasca lent, invelite intr-o patura.

 

TIPS-URI

1

optional, se poate adauga in gem si zeama de la o lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta