O garnitura simplu de preparat este cea de ardei copti.
Tine de companie cu mare gust la fripturi, cartofi prajiti, ochiuri, ciuperci, etc.
Daca e mai scazuta, se poate servi si pe paine prajita ca si aperitiv.
Ardeii se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta.
Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu.
Se coc in cuptor la 200 grade C, pana sunt copti pe toate partile.
Cand sunt gata se scot intr-un vas, se presara putina sare deasupra si se acopera cu capac.
Cand s-au racit, se curata de coaja, cotor si samburi, fara a-i trece pe sub apa.
Zeama din vas care s-a scurs de la ardei se strecoara si se pastreaza.
Intr-o tigaie se undeste usturoiul taiat feliute, apoi se adauga ardeii rupti fasii.
Se amesteca cu usturoiul, se adauga zeama strecurata, sare si piper dupa gust
si se lasa sa mai scada, cca 10 minute.
Se serveste calda sau rece.
Pofta buna!