Galuste de gris cu iaurt

de ExploraCuisine in Dulciuri, 15 Apr 2011 | 14266 vizualizari

 

Acesta este unul din dulciurile copilariei mele foarte simplu de preparat si gustos de care imi aduc aminte cu mult drag de fiecare data :)

 

INGREDIENTE

  • 700 ml iaurt    
  • 200 g gris    
  • 2 oua    
  • 6 linguri zahar    
  • 150 g pesmet    
  • 50 g unt    
  • vanilie    
  • 1 vf sare    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de gris cu iaurt:

Punem intr-o craticioara la fiert la foc mic iaurtul. Adaugam 4 linguri zahar, vanilia, sarea si ouale batute si amestecam bine. Cand iaurtul incepe sa fiarba usor, turnam cate putin gris si amestecam cu telul, pentru a nu forma cocoloase. Cand grisul incepe sa se ingroase, tragem craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca cca 15 minute.

Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul amestecat cu 2 linguri zahar, si lasam sa se rumeneasca putin. Din compozitia de gris luam cu lingura galuste si le punem in pesmet. Le intoarcem usor pe toate partile pentru a se accoperi cu pesmet.

Servim caldute (eventual le mai incalzim 5 minute in cuptor). Puteti servi cu dulceata, asa cum am facut eu :) Este delicios si numai bun daca aveti copii!

Mai de aproape...Bon appetit!

TIPS-URI

1

Serviti cu sosuri dulci, dulceata, sirop de artar, etc

2

Puteti doar pudra cu cacao sau scortisoara dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de gris cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort festiv