Am gasit reteta intr-o revista.Si cum poate inlocui painea,am zis sa vad ce iese.
Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja,in apa cu un pic de sare.
Dupa ce s-au fiert si s-au racorit putin,se decojesc si se paseaza ca pentru piure.
In cartofii pasati se adauga oul,sare dupa gust (atentie! si carnatii au sare),uleiul si faina.
Se framanta un aluat care trebuie sa se desprinda de pe maini.Cantitatea de faina poate fi marita daca nu se dezlipeste de pe maini.
Carnatii se taie rondele mici sau cubulete si se prajesc rapid,dar nu complet.
Din aluatul de cartofi se modeleaza bile de marime medie,se pun in podul palmei,se face o adancitura in care se adauga cubulete de carnati.
Se acopera cu aluat.Se pun gogosile la prajit in baie de ulei si se scot pe servetele absorbante.
Sunt delicioase alaturi de salata de rosii,varza,etc.