Foarte bune, n-as fi crezut ca o combinatie de prune cu mac ar putea fi asa reusita! Asa ca daca va plac aluaturile dulci, dospite, incercati cu incredere.
Se amesteca drojdia cu zaharul si cu laptele caldut. Se adauga faina, oul, praful de sare, coaja de lamaie si nucsoara. Se framanta un aluat potrivit de tare, dupa care se adauga treptat untul topit, framantand in continuare. Se lasa sa creasca, in loc cald, aproximativ 40 de minute.
Intre timp se fierbe macul impreuna cu laptele, untul si zaharul pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se imparte aluatul in zece bucati si se intinde fiecare intr-un patrat. Se aseaza pe fiecare o jumatate de pruna si o lingurita de umplutura cu mac. Se aduna marginile, si lipesc si se da forma rotunda. Se aseaza toate una langa alta intr-un vas rotund uns cu unt. Se lasa sa creasca la loc cald timp de 15 minute. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, la foc mic. Se servesc calde sau reci, presarate cu zahar pudra.
Pofta buna!