Galuste cu prune

de lilik in Dulciuri, 18 Sep 2012 | 3954 vizualizari

 

Am cumparat din piata niste prune frumoase si nu puteam sa nu fac aceasta reteta a mamei...offff...mi-era asa de pofta ca nu am rezistat sa se raceasca...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr cartofi
  • 1 ou
  • 150 gr faina
  • unt cat o nuca marisioara
  • sare
  • Pentru umplut:
  • prune coapte(cam 15 bucati,depinde cat sunt de mari)
  • 4 linguri de zahar tos
  • 2 lingurite de scortisoara
  • Pentru finisat:
  • 10 linguri pesmet
  • 5 linguri zahar tos
  • scortisoara
  • unt cat o nuca marisioara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja si ii lasam pe foc pana intra furculita usor in ei,dar fara sa se rupa,apoi ii lasam sa se racoreasca putin si ii curatam de coaja.

Dam cartofii pe razatoarea mica si ii amestecam cu untulsi putina sare,apoi ii lasam sa se raceasca.Cand cartofii sunt reci adaugam oul si faina si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen si lipicios.

Spalam prunele,le uscam si le crestam pe o parte ca sa le scoatem samburii,apoi le umplem cu amestecul de zahar si scortisoara si le lasam deoparte.

Punem intr-o tigaie untul sa se topesca si punem pesmetul sa se rumenesca putin,apoi punem zaharul si putina scortisoara si dam de pe foc.

Punem o oala cu apa si putina sare pe foc si ne apucam sa facem galustele.

Luam cu mana infainata din aluat si il aplatizam cu mana,apoi in mijloc punem o pruna,o acoperim cu aluatul din parti si rotunjim.Procedam astfel pentru fiecare galusca in parte,pana terminam aluatul.

Cand vedem ca apa clocoteste punem galustele in oala si le lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica la suprafata,apoi le scoatem si le dam prin pesmet.

Le servim caldute sau reci.

TIPS-URI

1

daca le vreti mai dulci mai adaugati 1-2 linguri de zahar la pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune ca la Mama