Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau prin masina de tocat carne
Se framanata aluatul. (Din cartofii dati prin masina,praful de sare,ulei si faina cat cuprinde.)
Prunelor (spalate) li se scot samburii (dar nu se impart in doua, eu le las intregi pentru ca ne plac galustele mari si bogate in fructe).
Aluatul se formeaza sul pe masa de lucru pentru a usura impartirea acestuia in portii de galuste. Inainte de imbracarea prunelor in aluat, acesta se infaineaza (pentru ca aluatul este destul de lipicios). Imbracam, dupa cum spuneam, fiecare pruna in aluat.
Galustele rezultate se fierb la foc mic in apa cu putina sare.
Avem grija sa nu se lipeasca de fundul vasului (daca se intampla asta, le ajutam cu spumiera sa se dezlipeasca). Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte.
Se scot din apa si se introduc in tava cu pesmet, pregatita in prealabil astfel: pesmetul se prajeste in cuptor pana capata o culoare aurie.Dupa preferinta, se pot picura cativa stropi de ulei dar eu las pesmetul uscat.
Adaugam zahar dupa gust. Dupa introducerea galustelor in tava cu pesmet, le rostogolim sa se "imbrace" pe toata suprafata si mai lasam cca 10 minute la cuptor
Pofta buna!