Galuste cu prune

de Zamfira in Prajituri, 14 Aug 2012 | 3805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi
  • 20 - 25 prune dulci, coapte
  • 300 - 400 g. faina
  • 1 ou
  • sare
  • 50 g. unt
  • zahar tos, scortisoare
  • pesmet
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja, ii pisam (incercati sa lucrati cu cartofii cat mai calzi). Adaugam oul, unt, putina sare si faina cat curpinde, dar sa nu devina un aluat prea tare, doar cat sa putem sa-l formam in jurul prunei.

Scoatem samburii din prune si in locul lor punem un amestec din zahar tos si scortisoare. (o parte scortisoare, doua parti zahar).

Formam galustele, cuprindem prunele in aluat (un strat potrivit de aluat nu foarte gros) si-i punem la fiert in apa cu sare. Apa e bine sa dea semne ca fierbe, nu trebuie sa clocoteasca prea tare apa de la inceput. Pe parcurs marim temperatura pana la clocot.

Timp de fierbere 10 minute (galustele se vor ridica de pe fundul oalei si vor pluti frumos deasupra, semn ca sunt fierte).

Calim in putin ulei pesmetul si dam galustele prin pesmet.

Se pot servi cu zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (de post)