Fusilli cu pui si pesto

de mihaelar63 in Fusilli, 21 Ian 2019 | 3473 vizualizari

 

  Mi-au ramas de la masa anterioara  paste fierte. De la friptura de pui am avut o pulpa mare dubla [ de casa ]. Am cautat eu putin prin retetele italienesti si mi-a placut una ccare avea si mazare verde. Daca eram mai simandicoasa, va spuneam ca am adus o reteta speciala de ,,Pasta con pollo e pesto ":D M-am inspirat de aici :http://blog.cookaround.com/cookingmarika1/pasta-con-pesto-di-piselli-e-pollo-croccante/. Eu am folosit pesto Genovese de la Barilla .
 Am obtinut o cina pe cinste!!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr fusilli fierte
  • 200 gr friptura pui -pulpa
  • 200 gr rosii cherry din gradina , congelate
  • 200 gr mazare verde -congelata
  • 100 ml ulei masline
  • 2 linguri cu varf de pesto Genovese
  • smantana -optional
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu pui si pesto:

  1. Carnea de pui se desprinde de pe os si se taie fasii.
  2. Puneti carnea sa rumeneasca intr-o tigaie teflonata .Sarati si piparati usor .
  3. cand puiul a inceput sa capete culoare am adugat mazarea verde .
  4. Am lasat sa se imprieteneasca  mazarea cu puiul si apoi am pus si rosiile cherry .
  5. Aceasta operatiune a durat putin inca 5 minute de cand am pus mazarea .
  6. Cu o paleta  se scoate camestecul din tigaie .
  7. In uleiul ramas se incalzesc pastele si se amesteca cu pesto .
  8. Pesto se omogenizeaza mai bine pe pastele calde .
  9. Gustati si sarati , piparati daca mai este nevoie .
  10. Pesto  genovese contine busuioc verde italian ,parmezan si seminte de pin . Este perfect cu pui .
  11. In farfurie se pun intai paste si pe deasupra amestecul cu pui , mazare si rosioare .
  12. Am vazut retete la  care pe langa pesto se foloseste si smantana . Presupun ca pentru un sos mai bogat . Eu am renuntat la smantana pentru ca nu am dorit sa mai incarc caloric preparatul .
  13.  Serviti preparatul cald .

                                 Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pesto genovese contine busuioc verde italian ,parmezan si seminte de pin . Este perfect cu pui .

2

Am vazut retete la care pe langa pesto se foloseste si smantana . Presupun ca pentru un sos mai bogat . Eu am renuntat la smantana pentru ca nu am dorit sa mai incarc caloric preparatul .

3

Serviti preparatul cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu pui si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu ardei, dovlecel si paste