Fursecuri rapide pentru ceai

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 20 Mar 2013 | 6576 vizualizari

 

Ce este cel mai si cel mai frumos si mai relaxant decat o petrecere in pijama cu prietenele la un pahar de Cosmopolitan, prajiturele si ceva aperitive de soi, cu gust aranjate pe platouri?
Ei bine, weekendul ce a trecut am pus la cale cu fetele o petrecere in pijama pentru care ne-am pregatit ca la carte cu vodka, cranberry juice, lime, lichior Cointreau pentru Cosmopolitan. Apoi am pregatit si niste aperitive usoare si rapide, printre care guacamole, pancetta cu parmezan si struguri rosii, caprese si salata de vinete. Ca desert am pregatit niste fursecuri rapide pentru ceai pe care le-am preparat extrem de rapid si de usor, iar la final au intrat in scena glorios, briosele cu ciocolata si dulceata de merisoare despre care voi povesti mai multe intr-o viitoare postare.

 

INGREDIENTE

  •  2 linguri unt moale cu 80% grasime;
  •  2 linguri zahar brun + 1 lingurita pentru presarat la final;
  •  1 ou de casa; 
  • 1/2 cana faina cernuta sau 65 grame; 
  • 1 varf de cutit sare de mare; 
  • 2 varfuri de cutit praf de scortisoara; 
  • 1 varf de cutit de nucsoara; 
  • 1 lingurita seminte de chimion; 
  • fulgi de migdale prajite.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri rapide pentru ceai:

1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul.

2. Se adauga faina cernuta, sarea si oul si se continua omogenizarea.

3. Se pun si condimentele: scortisoara si nucsoara.

4. La final se adauga semintele de chimion (optional) si se amesteca bine.

5. Pregatiti o tava in care ati pus hartie de copt si asezati cate o lingura mica din aluat, lasand spatiu suficient intre fiecare pentru ca vor creste in volum.

6. Presarati cu putin zahar brun pe fiecare fursec.

7. Puneti si fulgii de migdale prajiti putin inainte intr-o tigaie. Eu am pus doar cate un fulg in mijlocul fiecarui fursec.

8. Incalziti cuptorul la 200 grade si introduceti fursecurile la copt pentru 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rapide pentru ceai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

20.03.2013, 22:49

Rapide *

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

20.03.2013, 22:50

Merisor, acum impachetez fursecurile pentru tine. Sa fii pe faza maine dimineata

Sidy 1

22.03.2013, 07:34

Tare mai sunt bune fursecurile astea....Eu am gustat din ele Nu ma credeti ? Intrebati-o pe Daciana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem