Postarea mea de azi se refera la niste fursecuri pufoase, mari si aromate cu menta, genul de fursecuri pe care le savurez dimineata langa o cana de cafea. Bilutele de menta cu ciocolata m-au cucerit de curand, mai bine zis de cand am fost in vizita la sora mea care „rontaia” toata ziua aceste bilute :). Sunt cu invelis de menta si umplutura de ciocolata si s-au potrivit la fix fursecurilor mele in care am adaugat dropsuri de ciocolata neagra si esenta de menta. Ele se pot inlocui cu alte bombonele colorate.
Mixam untul cu indulcitorul Green Sugar, adaugam pe rand ouale apoi esenta de menta si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Dropsurile de ciocolata le adaugam la final si omogenizam.
Acoperim vasul cu folie alimentara si il dam la frigider vreo 2 ore.
Dupa acest timp scoatem vasul din frigider si cu ajutorul unei linguri luam din aluat si modelam cu mana fursecurile pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Punem pe fiecare fursec cate 2-3 bilute de menta cu ciocolata apasand sa intre putin in aluat. (am facut 2 tavi a cate 12 fursecuri si pana s-au copt primele, am pus vasul din nou la frigider pentru a nu avea un aluat prea moale).
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 – 175 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute.
Scoatem tava din cuptor si asezam fursecurile pe un grilaj pana se racesc.