Fursecuri fragede de post

de deyutzky in Dulciuri, 7 Mar 2015 | 12827 vizualizari

 

Pornind de la o reteta a Timeei, am pregatit aceste minunatii in varianta de post. Multumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru 25-30 fursecuri(50-60 jumatati):
  • 250 g margarina (Rama am folosit eu)
  • 4 linguri zahar pudra vanilat sau zahar tos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri lapte de soia
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 350-400 g faina
  • gem de care va place (eu am folosit de fructe de padure)
  • zahar pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede de post:

Amestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie. 

Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. 

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi il punem in frigider pentru inca 30 de minute. 

Il scoatem din frigider si il intindem intr-o foaie subtire pe masa infainata.

Decupam cu formele dorite. Trebuie sa aveti 2 forme de marimi diferite. Aveti grija ca numarul fursecurilor intregi sa fie egal cu cel al jumatatilor(decupate in interior).

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox.10-12 minute.

Le lasam la racit, apoi le lipim doua cate doua cu gemul preferat

La final le pudram cu zaharul pudra.

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute cu nuca de cocos