Fursecuri „felii de pepene”

de simonacallas in Prajituri, 5 Apr 2014 | 10358 vizualizari

 

Copiilor le place pepenele roşu. E dulce, suculent şi uşor de mestecat. Singura problemă ar fi sâmburii, care trebuiesc înlăturaţi iar asta e o muncă sâcâitoare. Dacă, însă, am putea face cumva ca şi seminţele să fie comestibile, ar fi grozav :)

Reţeta pe care o propun astăzi este una nu foarte complicată şi de mare efect, atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt (sau margarină) la temperatura camerei
  • 2 ouă mari
  • 250 g zahăr
  • 400 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 2-3 picături esenţă de vanilie
  • cuişoare de ciocolată (chocolate chips)
  • colorant alimentar natural roşu şi verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri „felii de pepene”:

Mixăm untul cu zahărul timp de câteva minute, până când obţinem o cremă. Adaugăm ouăle pe rând, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie iar la final făina cernută cu praful de copt şi un praf de sare. Frământăm până când se încorporează toată făina şi obţinem un aluat de consistenţa plastilinei (dacă este necesar, se mai poate adăuga puţină făină). Luăm 1/4 din aluat şi punem deoparte. Porţia mare de aluat (cele 3/4 rămase) le colorăm în roşu (eu am folosit colorant gel şi a fost suficient să iau pe scobitoare şi să şterg scobitoarea de aluat) şi frământăm până când se omogenizează culoarea. Îi dăm aluatului forma de cilindru (cu diametru de circa 4 cm), îl înfăşurăm în folie alimentară şi îl punem la frigider circa o oră.

 Porţia mică de aluat (acel 1/4 pus deoparte) o împărţim în două: jumătate rămâne albă, cealaltă jumătate o colorăm în verde. Ambele le înfăşurăm în folie şi le punem la frigider, tot pentru o oră.

 Scoatem aluatul alb şi îl întindem pe masa de lucru, în formă dreptunghiulară, în aşa fel încât să îmbrace complet cilindrul de aluat roşu. Apoi rulăm cilindrul roşu peste foaia de aluat albă şi înfăşurăm strâns. La exterior vom înfăşura aluatul verde, în acelaşi fel.

 Cilindrul rezultat îl înfăşurăm din nou în folie alimentară şi îl punem la frigider pentru circa 2 ore, până când devine ferm (eu, din lipsă de timp, l-am pus la congelator pentru 15 minute).

 Din cilindru tăiem felii subţiri (de 5-6 mm) şi le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Infigem în fiecare felie câteva cuişoare din ciocolată şi dăm tava la cuptor pentru circa 20 minute. Imediat după ce scoatem tava din cuptor, cât fursecurile sunt calde, tăiem fiecare felie în jumătăţi. 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri „felii de pepene”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din seminte