De multe ori cand fac lapte de migdale, pun pulpa in frigider cu gandul sa prepar ceva din ea zilele urmatoare.
Din pacate se intampla frecvent sa o arunc pentru ca uit de ea sau nu am timp sa pregatesc. Si nu-mi place deloc asta.
De aceea mi-am propus sa nu se mai intample, pentru ca o consider risipa.
Sunt tare incantata de cum au iesit aceste fursecuri.
Toate ingredientele le-am pus in robotul cu lama S si am procesat pana am obtinut o compozitie bine omogenizata. Se pot amesteca si direct intr-un bol. Apoi am dat forma prajiturelelor si le-am pus la deshidratat peste noapte la 40 grade. Mi-a placut tare mult cum au iesit, mai crocante. Pot fi consumate alaturi de un pahar de lapte vegetal sau ca si snack.
Dupa preferinte se poate adauga : stafide, goji, merisoare. In loc de lapte de migdale se poate pune putina apa. Am optat pentru zaharul din palmier de cocos, deoarece nu doream o compozitie prea moale. Dar cu siguranta e in regula sa folosesti pasta de curmale (curmale si apa in blender) sau miere.
Cu drag, Valentina