Nu sunt fursecuri linzer, dar seamana.
Sunt minunate, in mare parte datorita si gemului care fragezeste mult, dar se pregatesc usor si repede, astfel ca vi le recomand.
Păstrăm untul o oră la temperatura camerei.
Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și păstaia uscată de vanilie. Dacă preferați, puteți adăuga aromele care vă plac.
Se adaugă făina, amestecând până la omogenizare. Aluatul va ieși ușor sfărâmicios, însă pe măsură ce îl frământați, untul se înmoaie și aluatul devine maleabil.
Se întinde o foaie de aluat, în strat subțire. Se decupează discuri potrivite, în număr egal. Jumătate dintre ele, se decupează și în mijloc, în funcție de ustensilele sau decupatoarele de care dispune fiecare. Eu am decupat o steluță.
Se așază într-o tavă, prevăzută cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 10-12 minute, la 170 grade. Fursecurile sunt extrem de fragile, astfel că se recomandă să se lase la temperat în tavă, apoi transferate pe un grătar de bucătărie ca să se răcească de tot.
După ce s-au răcit, se umplu cu puțin gem de căpșuni sau de caise, se lipesc cu "căpăcelul" decupat și se așază pe un platou. Se pudrează cu zahărul vanilat rămas.
Să nu va temeți că se pudrează și miezul, acesta va topi și va absorbi surplusul pudrat.
Ușor, simplu și rapid! Extrem de fragede și gustoase aceste fursecuri cu unt umplute cu gem de căpșuni!
Să vă fie de folos și vouă!
1
Folositi unt bun care sa le confere acea aroma gustoasa.
2
Avand in vedere faptul ca se umplu cu gem si se mai si pudreaza cu zahar pudra, cantitatea de zahar din aluat este suficienta. Daca totusi, preferati mai dulce, puteti suplimenta.